Sałatka ze szpinaku i liści botwiny

Przepis na 1 porcje:
Ok 2-3 szt liści botwiny wraz z łodygą
Kilka świeżych liści szpinaku
1/2 pomidora gruntowego lub ok 6-7 pomidorków koktajlowych
1/2 ogóreka gruntowego
2 główki rzodkiewki
Liść cebulki dymki
Pestki dyni
Sos vinegrette

Liście botwiny wraz z łodygą oraz szpinak myjemy i szarpiemy na mniejsze kawałki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki pokroić na mniejsze kawałki. Jeżeli używamy pomidorków koktajlowych przekroić je na pół. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na księżyce. Rzodkiewkę również kroimy na księżyce. Dodajemy pestki dyni. Polewamy sosem vinegrette.
Oczywiści ilość warzyw dowolna w zależności od Waszego zapotrzebowania

 

przygotowała: Dominika Hawryluk