Kulinaria

Surowa kasza gryczana z kakao, syropem klonowym, migdałami i bananem

Pierwsze skojarzenie jeśli chodzi o kaszę gryczaną? Oczywiście, że gulasz! Ale na gulaszu świat się nie kończy. Co prawda trudno zmienić podejście do kaszy gryczanej i wyobrazić ją sobie w innym daniu ale spróbujcie. Dzisiejszy przepis to propozycja dla tych którzy nie boją się kulinarnych wyzwań i lubią eksperymenty:) Kasza gryczana na słodko? Czy to w ogóle może być dobre? I w dodatku na surowo? Obiecuję, że jest pyszne! W dodatku zdrowo i niebanalnie. Przyznam się szczerze, że początkowo sama obawiałam się tej surowizny ale zupełnie niepotrzebnie. Z dodatkiem kakao, migdałów, syropu klonowego i banana okazała się fantastyczna. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii:)

Składniki:
100 g kaszy gryczanej niepalonej
łyżeczka kakao
łyżka syropu klonowego (lub miodu- ilość wg gustu)
50 g migdałów
1 banan
ok pół szklanki mleka

Wykonanie:
Kaszę przesyp do miski i zalej ją wodą. Odstaw na noc. Rano dodaj do kaszy połowę migdałów, kakao, syrop klonowy i mleko. Zmiksuj na gładki krem. Banana pokrój w plastry i dodaj do kremu. Posyp migdałami.

11061325_872393792813840_8588197082327590718_o

Smacznego!

http://kropla-oliwy.blogspot.com/
http://iknurow.pl/?cat=8