Kulinaria

Roladki tostowe



Dzisiejszy pomysł idealnie sprawdzi się jako śniadanie dla dzieci. Możemy zwinąć w roladki dowolny farsz- nawet taki na który w innej postaci by nie spojrzały. Warzywny, mięsny, serowy..pełna dowolność. I prawdę mówiąc nie trzeba być dzieckiem żeby zafundować sobie takie śniadanie:) Ja zrobiłam trzy farsze: z fetą i suszonymi pomidorami, z nutellą i z masłem orzechowym i bananami. Które najlepsze? Nie jestem w stanie wybrać..


1500832_774410315945522_8052385682323026067_o
Składniki:
chleb tostowy
kulka mozzarelli
ser feta
kilka suszonych pomidorów (odsączonych z zalewy)
jajko
pół szklanki mleka
nutella
banan
masło orzechowe
olej do smażenia (u mnie ryżowy)

Wykonanie:
Chleb tostowy przy pomocy walka rozwałkuj aż będzie płaski. Na jednej stronie ułóż pokrojone kawałki pomidorów, kawałek sera feta i mozzarelli. Nie kładź zbyt dużo składników bo roladki nie będą chciały się zwinąć albo będą się rozpadać. Zwijaj chleb lekko dociskając nadzienie. W misce roztrzep jajko z mlekiem. Rozgrzej olej na patelni. Roladki obtaczaj w masie jajeczno- mlecznej i układaj na rozgrzanym oleju. Smaż je aż będą złociste.

Smacznego!
http://kropla-oliwy.blogspot.com/
http://iknurow.pl/?cat=8