Kulinaria: Kaszotto z warzywami
Kaszotto z warzywami:
-woreczek kaszy mieszanej ( pęczak, bulgur, soczewica zielina)
-dwie garści bobu mrożonego
-pół czerwonej papryki pokrojonej w większą kostkę
-1 marchewka pokrojona pół łódeczki ( przekrojona na pół i pokrojona na kawalki)
-sól i pieprz
-natka pietruszki
Kaszę gotujemy przez 30 min w osolonej wodzie odcedzamy.
Na rozgrzanej patelni podgrzewamy trochę oleju, dodajemy zamrożony bób i marchewkę. Doprawiamy przyprawami i dusimy na małym ogniu do momentu w pół miękkich warzyw. Dorzucamy paprykę. Dusimy jeszcze chwilkę. Dodajemy kaszę i podpiekamy przez 2 minuty. Po przełożeniu na talerz posypujemy poszatkowaną natką pietruszki.
Smacznego 😊.
Porcja dla jednej osoby.
przygotowała: Dominika Hawryluk