Kulinaria

Kulinarna propozycja na Dzień Kobiet: Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

 

Składniki:

170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg

mango

awokado

150 g rolady z sera koziego

2 garście orzechów włoskich

 

Sos winegret:

¾ łyżki musztardy 

2 łyżki octu balsamicznego

4 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli i pieprzu

Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.

 

Przygotowanie:

Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.