Kulinaria: Koktajl na dzień dobry
Świetny na śniadanie, bardzo pożywny i zdrowy. 200 ml. Mleka roślinnego ( kokosowe,sojowe, migdałowe…)
1 łyżeczka spiruliny
1 łyżeczka młodego jęczmienia
1/2 łyżeczki Wit.C lewoskrętnej lub sok z połówki cytryny
2 łyżeczki siemienia lnianego
1 gruszka
1/2 avocado
1 banan
Troszkę wody
Sposób przyrządzania:
Wszystko miksujemy w blenderze przez dłuższą chwilkę, żeby rozłupać pesteczki siemienia lnianego. Jeżeli jest za gęste można rozrobić mlekiem lub dodać ciut wody. Jeżeli jest za mdłe ( wszystko zależy od owoców jak i od podniebienia osoby spożywajacej 😊) to dodajemy sok z cytryny/Wit.C lewoskrętną.
Smacznego 😊.
przepis: Dominika Hawryluk