Czerwionka-LeszczynyRegion

ZSP Ornontowice w kolejnym etapie Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

3 listopada 2016r. odbył się szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

Była to już XXI edycja Olimpiady, której motywem przewodnim były Produkty zbożowe , technologia i rola w żywieniu
W etapie szkolnym brało udział 15 uczniów z klas o specjalności Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczniowie odpowiadali na pytania, których tematyka dotyczyła podstaw żywienia, dietetyki, surowców, technik sporządzania potraw, asortymentu potraw i ich zastosowania w żywieniu człowieka.
Pierwsze miejsce zajęła Karolina Dworak uczennica klasy IV ŻH/ TŻiUG,
drugie Kamil Wełnicki i Weronika Sanetra z klasy IV ŻH/TŻiUG,
trzecie Aneta Maruszczyk z klasy IVŻH/TŻiUG.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego Olimpiady za udział i chęć sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności.
Przygotowaniem i przeprowadzeniem etapu szkolnego zajmowała się mgr inż. Barbara Skurczak.

 

info: ZSP Ornontowice