Kulinaria

Zielony koktajl ze szpinaku, banana i kefiru

W powietrzu nareszcie wiosna! Po tych ostatnich atrakcjach śniegowych myślałam, że już się jej nie doczekam. Ale jest.. a jak wiosna to czas na wiosenny detoks:) Koktajle ostatnio robią wielką furorę. Są zdrowe, szybkie i można dodać praktycznie wszystko. Można śmiało wypić je na śniadanie – to dobra alternatywa dla tych którzy są na bakier jedzeniem rano. Albo możecie zaserwować sobie taką dawkę witamin o każdej porze dnia. Ja zwykle do takich koktajli używam kefiru bo po prostu bardzo go lubię ale możecie użyć jogurtu naturalnego. Nie przerażajcie się tym szpinakiem. On naprawdę nie jest taki groźny i nie jest mocno wyczuwalny. Zrób sobie zielony koktajl, wypij i miej fantastyczny dzień- to absolutnie prosta sprawa!

Składniki:
1 szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
80 g szpinaku
1 duży banan
łyżka płynnego miodu (lub wg gustu)

Wykonanie:
Szpinak dokładnie umyj i lekko odciśnij go z wody. Do blendera wlej kefir, dodaj szpinak, banana i miód. Miksując dodaj nieco mleka żeby koktajl nie był taki gęsty- jeśli Ci to nie przeszkadza pomiń mleko. Zmiksuj aż do uzyskania gładkiego koktajlu.

11082216_878880002165219_8032384698221654790_o

Smacznego!

http://kropla-oliwy.blogspot.com/
http://iknurow.pl/?cat=8

 

Zielony koktajl ze szpinaku, banana i kefiru