InformacjeKulinariaRegion

Powiat Gliwicki: II Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek- 3 kwietnia

Wielkimi krokami zbliża się druga edycja Festiwalu Tortów, Ciast i Ciasteczek – imprezy objętej honorowym patronatem Członka Zarządu Województwa Śląskiego, Izabeli Domogały!

3 kwietnia 2022 r, na terenie restauracji „Leśna Perła” w Rudzińcu, pojawią się wybitni przedstawiciele branży cukierniczej z całego województwa śląskiego, m.in.: Daniel Coceancig (finalista 3. sezonu programu telewizyjnego „Bake-Off”), Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje), Maria Łapa (Słodkości Tusi), Dorota Zieleńska-Stępień (Cukiernia Ambasada) oraz Natalia Aurora Ignacek (blogerka, blogczekolady.pl). Podczas wydarzenia mistrzowie „słodkiej branży” będą dzielić się wiedzą oraz prezentować na żywo różnego rodzaju ciekawe oraz przydatne techniki cukiernicze.

W ramach festiwalu odbędzie się również konkurs cukierniczy, w którym udział będą mogli wziąć profesjonaliści, organizacje społeczne oraz pasjonaci. Osoby fizyczne oraz organizacje (Koła Gospodyń Wiejskich, fundacje, etc.) będą mogły rywalizować ze sobą w jednej z trzech kategorii: tort, ciasto lub ciasteczko, z kolei profesjonaliści (cukiernie/piekarnie) wyłącznie w kategorii „tort”. Zwycięscy zostaną wyłonieni przez jury i nagrodzeni w trakcie festiwalu. Do wygrania atrakcyjne nagrody pieniężne!

Festiwal rozpocznie się o godzinie 16:00. Bilety na imprezę można nabyć w restauracji „Leśna Perła”. Regulamin konkursu oraz kartę zgłoszeniową znajdziecie pod podanym linkiem: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbit.ly%2FRegulaminKonkursuNaWyr%C3%B3bCukierniczy%3Ffbclid%3DIwAR0XcW28J6DLKhvR-NDqp7apWVaamAjuc5mGpjFKhtr70WAROLfaJshIEHw&h=AT2VvcmHA4wc2CW6K6osCqmERUH-vSRlWpvFrVuv4dXUo8X51o8YS_yI7HrRHl3ZP2hY9p79Wv5D5URrRLiF3_1CXH6BaYSMehLvE0mS5p8CEwAGviCSa3elIFfERZhtwOYu&__tn__=-UK-y-R&c[0]=AT2jpsy8MHI6vgnF6fL68zBsPg0imdcnjaMZfziFxh9pjATIUyaZME8soCOq_UkK3CmO8FhMVxSuPD04AxIoCvCTO4EcOLf9FOhrBe4H794TTwkIvPgevJ1NyFQ-Sq2LTYbi__oH43tjemn8wwvcKTcQEUy5dqd6wkHnZiEygOfUHRB-PlPHdoxShgqUCZxZwzGl0c4