W dniu 15 października 2020 r. odbył się kolejny szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Była to XXV edycja Olimpiady, z tematyką wiodącą „Cukrzyca -prewencja i leczenie dietą.”
W etapie szkolnym brało udział 14 uczniów z klas o specjalności Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczniowie odpowiadali na pytania, których tematyka dotyczyła podstaw żywienia, dietetyki, towaroznawstwa i technologii sporządzania potraw i napojów.
Pierwsze miejsce zajęła Matylda Oleś uczennica klasy III ŻHS/ TŻiUG,
drugie miejsce – Maja Śliwka z klasy II TG2/TŻiUG,
trzecie miejsce – Jakub Nawaliński z klasy III ŻHS/ TŻiUG,

Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego Olimpiady za udział i chęć sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności.

info: zsp ornontowice

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here