Kulinaria

Kulinaria: Sałatka Finezyjna – Obowiązkową pozycją w menu na majówkę?

 

Obowiązkowa pozycja w menu na majówkę?

Napewno lekka i kolorowa sałatka! W sam raz na przyjemny, wiosenny dzień spędzony w gronie rodziny czy przyjaciół. Jednak nawet jeśli pogoda nie dopisze, to i w domowym zaciszu smaczna sałatka zda egzamin. Wystarczy, że postawisz na zdrowe i pożywne składniki – mieszankę sałat z bogatą w beta-karoten roszponką i dodatki w postaci łososia, mozzarelli, papryki oraz czerwonej cebulki.

Przygotuj Sałatkę Finezyjną, a przekonasz się ile radości i energii można czerpać z jedzenia.

 

Składniki:
– mieszanka sałat Finezja mix marki Eisberg (cykoria sałatowa radicchio, roszponka, sałata fryzyjska) – 150 g
– 70 g wędzonego łososia
– 6 mini kulek mozzarelli
– 1/2 czerwonej papryki
– 1/2 czerwonej cebuli

Dressing:
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżka soku z cytryny
– rozmaryn
– sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Gotową mieszankę Finezja mix marki Eisberg przełożyć do miseczki. Umytą paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa połączyć w miseczce z łososiem oraz mozzarellą. Całość polać przygotowanym dressingiem.