Składniki:
– 100 g wieprzowych Kabanosów Premium marki Berger
– 1 kg bobu
– 200 g pomidorków koktajlowych
– 2 garście kiełek słonecznika
– 3 łyżki pestek słonecznika
– 10 czarnych oliwek (w krążkach)
– pół pęczka koperku
– pół natki pietruszki
– 50 g twardego sera np. Grana Padano

Dressing:
– 1 łyżka soku z cytryny
– 3 łyżki oliwy extra vergine
– szczypta soli morskiej
– szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
– 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
– 1 łyżeczka miodu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:
W garnku zagotować delikatnie osoloną wodę. Wrzucić bób, gotować go do miękkości. Następnie odsączyć i obrać. W międzyczasie pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, zaś pokrojone
w plasterki kabanosy podsmażyć na suchej patelni. Koperek i pietruszkę drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Oliwki w krążkach odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć i posypać kiełkami słonecznika. Całość polać przygotowanym wcześniej dressingiem.